HECHT54803 Aku štvorkolka, max.65 kg

HECHT 54083 je malá akumulátorová štvorkolka určená pre voľnočasové aktivity. Hoci je poháňaná elektromotorom napájaným z akumulátora, jedná sa o relatívne svižný stroj, ktorý jednoducho vyvinie rýchlosť okolo 25 km/h. Elektrický pohon je absolútne tichý, bez emisií, preto nebude problém, prevádzkovať ho aj na mnohých miestach, kde je použitie strojov so spaľovacím motorom zakázané. Na lesných chodníkoch neplaší zver, neznečisťuje. Vyhnete sa sťažnostiam susedov na hluk a zápach spalín z benzínového motora.

Ako hlavný spínač je použitá skrinka s kľúčom. Tým je zaistené, že štvorkolka napríklad nebude používaná deťmi bez vedomia rodičov. Aby bolo použitie ešte bezpečnejšie, druhým kľúčom je možné nastaviť obmedzovač rýchlosti až na min. rýchlosť 8 km/h. bez tohto druhého kľúča nie je možné obmedzovač vypnúť, čí je zaistené, že si neskúsený vodič bude môcť svojvoľne rýchlosť zvýšiť. V miestach, kde pri bežných štvorkolkách býva viečko palivovej nádrže je potom prepínač, ktorým sa volí pojazd vpred, vzad a vypnuté. Ovládanie jazdy pojazdu a rýchlosti je vykonávané klasicky otáčaním „plynovým“ madlom na pravom riadítku. Vedľa madla je potom aj indikátor stavu nabitia akumulátora. Na ľavom madle potom nájdete spínač predných svetiel a tlačidlo klaksóna. Ďalším z bezpečnostných prvkov je pedál, ktorý je nutné držať nohou stlačený, aby sa s ním dalo posúvať. Pokiaľ sa na stroji neopatrný vodič počas jazdy napríklad prevráti, akonáhle uvoľní nohou pedál, motor zastaví, ak keby neustále držal madlo plynu. Rovnako je týmto zaistené, že sa stroj nerozbehne, ak by sa plynom otočilo náhodne pri nasadaní a pod.

Stroj je vybavený kotúčovými brzdami, predná aj zadná brzda sa ovládajú samostatne páčkami na riadítkach. Páčka prednej brzdy je vybavená zámkom, štvorkolku preto môžete pevne zabrzdiť pri parkovaní.

Štvorkolka je opatrená prednými svetlometmi, zadným odrazovým svetlom, klaksónom, nie je však určená pre jazdu po verejných komunikáciách. Kolesá s hrubým dezénom zaistia dobrú priechodnosť terénom. Hnané sú obe zadné kolesá, nie sú však opatrené diferenciálom. Pri jazde po hrubom a pevnom povrchu, ako je napríklad betón a asfalt, je preto nutné počítať s tým, že zatáčanie nemusí reagovať presne. Vplyv na zatáčanie je však minimálny. Obe hnané zadné kolesá naopak oceníte predovšetkým v nespevnenom teréne. Zadná náprava je odpružená ako celok, predné kolesá sú odpružené na samostatných ramenách. Tuhosť tlmičov je nastaviteľná.

Štvorkolka je poháňaná elektromotorom s príkonom 800 W, ktorý je napájaný Lead-acid 36 V, 12 Ah akumulátora. Doba nabíjania s nabíjačkou, ktorá je súčasťou balenia, je 6 – 8 hodín. Dojazd na jedno nabitie je podľa zaťaženia a terénu až 18 km. Dojazd je samozrejme ovplyvnený aj použitím svetiel, alebo štýlom jazdy. Maximálna rýchlosť je až 20 km/h, pomocou obmedzovača je možné znížiť na cca 8 km/h.

Táto štvorkolka nie je dopravný prostriedok, nesmie byť prevádzkovaná na verejných pozemných komunikáciách.

Rozmery 105 x 59 x 71 cm
Napájacie napätie 36 V
Kapacita batérie 12 Ah
Nosnosť 65 kg
Rýchlosť vozidla 25 km/ h
Počet rýchlostí (vpred/ vzad) 3/ 1
Hmotnosť 47 kg
Max. dojazd 13 - 18 km
Čas nabíjania 8 hod.
Typ akumulátorový

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte zobraziť viac Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte so spracovaním Vašej emailovej adresy prevádzkovateľom stránok - Karol Kašubjak - MAX, a so zasielaním informácií o jeho produktoch, službách a novinkách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov sú uvedené tu.