HECHT5543SXE Trojkolesová motorová kosačka 5 v 1 s pojazdom a ľahkým štartom, 173 cm3, 60 l

Elektrický štart

Benzínová kosačka HECHT 5543 SXE 5 in 1 je skvele vybavený stroj určený predovšetkým do členitých záhrad s množstvom prekážok. Predné koleso umožní ľahkú manipuláciu a obchádzanie prekážok ako sú rôzne záhony, kríky, architektonické prvky a podobne. Ak potrebujete pokosiť väčšiu plochu bez prekážok, predné koleso je možné pákou na madle zablokovať v rovnej polohe, kosačka potom perfektne drží stopu a jej použitie je prakticky totožné s použitím bežnej kosačky.

Kosačka je poháňaná osvedčeným HECHT OHV motorom. Kosačka je vybavená elektrickým štartérom , vďaka ktorému je kosačka vhodná aj pre seniorov a ženy, ktoré môžu mať problém so štartovaním pomocou tiahla. Avšak aj táto možnosť štartovania zostala u kosačky zachovaná. Elektrický štartér je napájaný z 12 V akumulátora , ktorý je umiestnený v paneli na madle kosačky. Štartovanie je vykonávané pomocou tlačidla na madle. Tlačidlo je možné ľahko vybrať a uschovať, aby sa predišlo nechcenému naštartovaniu napríklad deťmi. Spoločne s kosačkou je dodávaná aj nabíjačka akumulátora.

Stabilný a pevný kovový skelet je opatrený otvorom so záslepkou pre bočné vyhadzovanie. Súčasťou dodávky je aj kryt bočného vyhadzovania, ktorý umožní kosiť trávu v režime bočného vyhadzovania. Vďaka tomu je možné kosiť aj ľahko prerastenú trávu, bez toho aby sa kosačka hltila a obsluha šliapala v pokosenej tráve.

V normálnom režime je pokosená tráva zbieraná do 60 l textilného koša . Kôš je vybavený aerodynamickou klapkou pre jednoduchú kontrolu stavu jeho naplnenia. Výška zdvihu zadných kolies sa vykonáva štandardne centrálne pákou, predné koleso je potrebné nastaviť samostatne pomocou hviezdicovej skrutky. Pohodlné polstrované madlo je možné vďaka rýchloupínaniu ľahko zložiť pre uskladnenie, alebo prepravu kosačky a je zároveň výškovo nastaviteľné.

Pojazd kosačky je riešený pomocou variátorovej prevodovky, rýchlosť je možné nastaviť v štyroch stupňoch od 3 do 4,5 km/h . Ak teda kosíte pravidelne udržiavaný trávnik, je možné nastaviť najvyššiu rýchlosť a práca ide rýchlo od ruky. U zanedbaného, ??prerasteného alebo hustého trávnika potom je možné rýchlosť primerane znížiť, kosačka sa potom nehltí prívalom veľkého množstva pokosenej trávy a zníženie rýchlosti sa prejaví aj na kvalite kosenia.

Narozdiel od 3-kolesových kočíkov, ktoré vďaka vysoko položenému ťažisku môžu byť nestabilné, je kosačka v tomto prevedení naopak veľmi stabilná. Ťažisko kosačky je položené nízko, tesne pred zadnými kolesami, a preto je prakticky nemožné 3-kolesovú kosačku pri použití na záhrade prevrátiť. Stabilita je plne porovnateľná so 4-kolesovými kosačkami. Ďalšou výhodou tohto prevedenia je, že v ktoromkoľvek okamihu majú všetky 3 kolesá kontakt so zemou. Hmotnosť kosačky je tak neustále rovnomerne rozložená a skelet je tak v porovnaní so 4-kolesovými kosačkami o poznanie menej namáhaný. Toto samozrejme pozitívne ovplyvní životnosť skeletu i celej kosačky.

Texty uvádzané ako popis funkcií produktov v žiadnom prípade neslúžia ako návod na použitie. Pri používaní prosím postupujte v súlade s užívateľským manuálom, ktorý je súčasťou dodávky produktu.

Typ motora 4-taktný, OHV
Výkon motora 4,9 HP
Objem motora 173 ccm
Výška kosenia 25 - 75 mm
Šírka záberu 51 cm
Centrálne nastavenie výšky kosenia áno
Nastavenie výšky rukoväte áno
Guličkové ložiská áno
Objem koša 60 l
Pojazd áno
Rýchlosť pojazdu 3 - 4,5 km/ h
Mulčovanie áno
Bočné vyhadzovanie áno
Priemer kolies 8/ 11" (203,2/ 279,4 mm)

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte zobraziť viac Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte so spracovaním Vašej emailovej adresy prevádzkovateľom stránok - Karol Kašubjak - MAX, a so zasielaním informácií o jeho produktoch, službách a novinkách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov sú uvedené tu.