HECHT 6422 Štiepačka motorová 22 t

BRIGGS & STRATTON

Výhody

  • Možnosť práce v horizontálnej a vertikálnej polohe
  • Tlak 22 ton
  • Motorový pohon – nezávislosť na elektrine
  • Zápražná oj pre jednoduchú manipuláciu
  • Jednoduchá obsluha dvojicou pák

HECHT 6422 je robustná hydraulická štiepačka dreva poháňaná značkovým motorom Briggs & Stratton XR950 s objemom 208 cm3. Umiestnená je na podvozku s ojou pre zapojenie na 50 mm guľu ťažného zariadenia. Vďaka tomu je možné ju pripojiť napríklad za štvorkolky, traktory a ďalšie vouidlá vybavené vhodným ťažným zariadením. Kolesá sú osadené 16" (4,8 x 8) pneumatikami. Maximálna rýchlosť je 75 km/h. Hmotnosť je 225 kg. Štiepačka nemá osvedčenie pre vlečenie po verejných pozemných komunikáciách.

Maximálny tlak hydraulického oleja 25 Mpa, hydraulický valec vyvíja štiepací tlak 22 ton. To je viac než dostatočná sila k rozštiepnutiu aj tých najodolnejších polien. Maximálna dĺžka polena je 635 mm. Štiepačka je pevne osadená 20 cm širokým štiepacím klinom. To je možné voliteľne osadiť aj krížovým klinom, ktorý je súčasťou dodávky stroja. Cyklus pohybu klinu je 15 sekúnd.

Štiepačku je možné používať ako vo vodorovnej aj zvislej polohe. Pre preklopenie stačí uvoľniť poistku na podvozku a na čapoch ju otočiť do zvislej polohy. Je však nutné zaistiť, aby stála na rovnej a pevnej základni. Vďaka závesu umiestnenom blízko ťažiska preklápania medzi oboma polohami jednoducho zvládane aj priemerne fyzicky zdatná osoba. Stroj je vybavený bezpečnostným ovládaním pomocou dvojice pák. Pre uvedenie klinu do pohybu je nutné zatiahnuť za obe páky súčasne. Tým je zabránené tomu, aby neskúsená obsluha vložila nedopatrením ruku pod pohybujúci sa klin.

Do nádrže hydraulického oleja, ktorá je šikovne ukrytá v ráme podvozku sa vojde 14,5 litra oleja.

Typ motora B&S XR950
Objem motora 208 ccm
Dĺžka polena 61 cm
Štiepací tlak 22 t
Hmotnosť 225 kg
Typ motorový
Priemer vetvy, polena 61 cm

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte zobraziť viac Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte so spracovaním Vašej emailovej adresy prevádzkovateľom stránok - Karol Kašubjak - MAX, a so zasielaním informácií o jeho produktoch, službách a novinkách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov sú uvedené tu.