HECHT1641 Elektrická kosačka bez pojazdu, 1600 W, 50 l

199,99 € s DPH
Značka: HECHT
Kód produktu: HECHT1641
Dostupnosť: Sklad dodávateľa - zvyčajne do 5 dní
Doručíme do: 03.05.2024
+ -

HECHT 1641 je elektrická kosačka postavená na poctivom masívnom kovovom skelete. Pre pohon je použitý výkonný „TURBO motor“ s vysokým krútiacim momentom s príkonom 1600 W, ktorý poháňa oceľové nože s pracovným záberom 41 cm.. Nastavenie výšky kosenia je možné zvoliť centrálne v rozmedzí 30 – 75 mm.. Pre zber pokosenej trávy slúži kôš s objemom 50 litrov. Tieto parametre predurčujú kosačku k pravidelnej údržbe pozemkov s doporučenou plochou až 800 m2.



Doplnkom v cene kosačky je mulčovacia sada, ktorá zaslepí vyhadzovací otvor do koša a vďaka špeciálnej konštrukcii noža potom dochádza k drobnému pokoseniu trávy. Tieto zvyšky potom prepadnú ku koreňom trávnika, kde tlejú a slúžia ako prirodzené hnojivo. Zaujímavosťou je, že tento mulč nezanesie trávu plsťou, naopak ju chráni pred stratou vlhkosti čím podporí jej zdravý rast.



U tejto kosačky výrobca neodbil ani prepracovanie rukoväte. Pripojenie rukoväte k skeletu je skutočne bytelné, rukoväť sa nijak nehýbe, však vďaka použitiu hviezdicových matíc je možné kedykoľvek počas pár sekúnd jednoducho oddeliť alebo zložiť. Veľkou výhodou je i páka spínača motora, ktorá je vedená po celej šírke madla. Vďaka tomu je možné viesť kosačku ľubovoľnou rukou a druhú ruku využiť napríklad k bezpečnej manipulácii s prívodným káblom.



Samozrejmosťou je i bezpečnostné tlačidlo proti náhodnému spusteniu a odľahčovač pnutia kábla. Pozornosti konštruktérom neušiel ani 50 l kôš s mechanickou signalizáciou stavu naplnenia. Kôš je v zadnej časti opatrený malou záklopkou, ktorá je zdvíhaná prúdom od rotora kosačky. Vďaka zmene prúdenia v závislosti na stave naplnenia koša táto záklopka mení svoju polohu a obsluha tak má neustály prehľad o stave koša.



Vďaka použitiu elektrického pohonu je ovládanie kosačky jednoduché. Nevýhoda nutnosti napájacieho kábla je podstatne vyvážená jednoduchým spúšťaním, obsluhou a v porovnaní so spaľovacími motormi i oveľa jednoduchšou údržbou, čo mnohonásobne znižuje prevádzkové náklady.



Texty uvádzané ako popis funkcií produktov v žiadnom prípade neslúžia ako návod na použitie. Pri používaní prosím postupujte v súlade s užívateľským manuálom, ktorý je súčasťou dodávky produktu.

Príkon 1 600 W
Napájanie 230 V
Výška kosenia 30 - 75 mm
Šírka záberu 41 cm
Odporúčaná plocha 800 m2
Centrálne nastavenie výšky kosenia áno
Guličkové ložiská nie
Objem koša 50 l
Hmotnosť 21,3 kg
Pojazd nie
Mulčovanie áno
Priemer kolies 7/ 8" (177,8/ 203,2 mm)

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte zobraziť viac Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte so spracovaním Vašej emailovej adresy prevádzkovateľom stránok - Karol Kašubjak - MAX, a so zasielaním informácií o jeho produktoch, službách a novinkách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov sú uvedené tu.