HECHT1805S5IN1 Elektrická kosačka 5 v 1 s pojazdom, mulčovanie, bočné vyhadzovanie, 1800 W, 60 l

319,99 € s DPH
Značka: HECHT
Kód produktu: HECHT1805S5IN1
Dostupnosť: Sklad dodávateľa - zvyčajne do 5 dní
Doručíme do: 04.04.2024
+ -

HECHT 1805 S je elektrická kosačka postavená na poctivom oceľovom skelete, ktorý jej dáva perfektnú tuhosť a odolnosť. Osadená je veľmi výkonným a synchrónnym motorom s kotvou nakrátko, ktorého príkon je 1800 W. Manipulácia s kosačkou je vďaka motorovému pojazdu veľmi jednoduchá, stačí stlačiť páku na madle a kosačka sa sama rozbehne rýchlosťou cca 3,6 km/h. Pri pracovnom zábere 46 cm ide práca rýchlo od ruky, kosačka je odporúčaná pre pravidelné kosenie pozemkov do 1200 m2

Kosačka má centrálne nastavenie výšky kosenia v siedmych polohách od 25 do 75 mm pomocou robustnej páky na skelete. Pripojenie rukoväte ku skeletu je skutočne pevné, rukoväť sa nijako nehýbe, avšak vďaka použitiu hviezdicových matíc je ich možné kedykoľvek v priebehu pár sekúnd ľahko oddeliť. Zároveň je rukoväť vybavená prepracovaným systémom nastavenia výšky, ktorý možno použiť aj pre jej rýchle zloženie pri parkovaní. Veľkou výhodou je aj páka spínača motora, ktorá je vedená po celej šírke madla. Vďaka tomu je možné viesť kosačku ľubovoľnou rukou a druhú ruku využiť napríklad k bezpečnej manipulácii s prívodným káblom. Samozrejmosťou je aj bezpečnostné tlačidlo proti náhodnému spusteniu a odľahčovač pnutia kábla.

Pozornosti konštruktérov neušiel ani 60 l kôš s mechanickou signalizáciou stavu naplnenia. Kôš je v zadnej časti vybavený malou záklopkou, ktorá je zdvíhaná prúdom vzduchu od rotora kosačky. Vďaka zmene prúdenia v závislosti na stave naplnenia koša táto záklopka mení svoju polohu a obsluha tak má neustály prehľad o stave koša.

Po odklopení záslepky na boku skeletu je možné kosačku osadiť tunelom pre bezpečné bočné vyhadzovanie, ktorý využijete predovšetkým pri kosení dlhšie neudržiavaného trávnika alebo pri mulčovaní. Vďaka bočnému vyhadzovaniu pri kosení bez koša potom nešliapete v pokosenej tráve a kosačka sa toľko nezanáša. Ďalším doplnkom je mulčovacia sada, ktorá zaslepí vyhadzovací otvor skeletu do koša a vďaka špeciálnej konštrukcii noža potom dochádza k drobnému pokoseniu trávy. Tieto zvyšky potom prepadnú ku koreňom trávnika, kde tlejú a slúžia ako prirodzené hnojivo. Zaujímavosťou je, že tento mulč nezanesie trávu plsťou, naopak ju chráni pred stratou vlhkosti čím podporí jej zdravý rast.

Zaujímavou vlastnosťou je funkcia EDGE CUTTING. Vďaka šikovne tvarovanému skeletu kosačky pri kosení pozdĺž múrov a plotov dosahujú nože takmer až na okraj trávnika. Konečná úprava trávnika po kosení napríklad pomocou vhodného vyžínača je potom znateľne jednoduchšia, rýchlejšia a v mnohých prípadoch už konečná úprava nie je vôbec potrebná.

Vďaka použitiu elektrického pohonu je ovládanie kosačky naozaj jednoduché. Nevýhoda nutnosti napájacieho kábla je podstatne vyvážená jednoduchým spúšťaním, obsluhou a v porovnaní so spaľovacími motormi aj oveľa ľahšou údržbou, čo mnohonásobne znižuje prevádzkové náklady.

S istou dávkou hrdosti si dovoľujeme oznámiť, že táto kosačka získala v nezávislom teste Heimwerker Praxis, teda na tak prísnom trhu, ako je Nemecko, veľmi solídne hodnotenie, keď bola ohodnotená známkou 1,2

Príkon 1 800 W
Napájanie 230 V
Výška kosenia 25 - 75 mm
Šírka záberu 46 cm
Odporúčaná plocha 1 200 m2
Centrálne nastavenie výšky kosenia áno
Objem koša 60 l
Hmotnosť 31,2 kg
Pojazd áno
Rýchlosť pojazdu 3,6 km/ h
Mulčovanie áno
Bočné vyhadzovanie áno
Priemer kolies 8/ 11" (203,2/ 279,4 mm)

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte zobraziť viac Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte so spracovaním Vašej emailovej adresy prevádzkovateľom stránok - Karol Kašubjak - MAX, a so zasielaním informácií o jeho produktoch, službách a novinkách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov sú uvedené tu.