HECHT5483SW5IN1 Trojkolesová motorová kosačka 5 v 1 s pojazdom 135 cm3, 60 l

379,99 € s DPH
Značka: HECHT
Kód produktu: HECHT5483SW5IN1
Dostupnosť: Sklad dodávateľa - zvyčajne do 5 dní
Doručíme do: 04.04.2024
+ -

HECHT 5483 SW je kosačka, ktorej zásadou odlišnosťou od bežných kosačiek je trojkolesové prevedenie , ktoré umožnilo uložiť predné koleso do pohyblivého čapu. Koleso je možné zafixovať v pevnej polohe, alebo ho uvoľniť tak, aby kopírovalo smer jazdy. Narozdiel od 3-kolesových kočíkov, ktoré vďaka vysoko položenému ťažisku môžu byť nestabilné, je kosačka v tomto prevedení naopak veľmi stabilná. Ťažisko kosačky je položené nízko, tesne pred zadnými kolesami, a preto je prakticky nemožné 3-kolesovú kosačku pri použití na záhrade prevrátiť. Stabilita je plne porovnateľná so 4-kolesovými kosačkami. Ďalšou výhodou tohto prevedenia je, že v ktoromkoľvek okamihu majú všetky 3 kolesá kontakt so zemou. Hmotnosť kosačky je tak neustále rovnomerne rozložená a skelet je tak v porovnaní so 4-kolesovými kosačkami o poznanie menej namáhané. Toto samozrejme pozitívne ovplyvní životnosť skeletu i celej kosačky.

Konštrukcia s tromi kolesami, akokoľvek je na prvý pohľad nezvyčajná, oproti kosačkám s bežnou konštrukciou umožní tomuto stroju dokonalú ovládateľnosť. Predné koleso ak je odblokované pre zatáčanie umožní perfektné vedenie kosačky okolo prekážok. Ak máte v záhrade okrasné kríky, stromy, jazierka, záhony a ďalšie prvky, s bežnou kosačkou sa im budete vyhýbať len veľmi ťažko. S "trojkolkou" ich obídete bez najmenšej námahy. Kopírovať napríklad oblú hranu okrúhleho bazéna je hračka.


Ak koleso zafixujete v priamej polohe, kosačka skvele drží priamy smer a jej použitie je tak rovnaké ako u úplne bežnej kosačky.

Pre pohon bol použitý osvedčený Hecht OHV motor s obsahom 135 cm3 s výkonom 3,3 HP . Motor tak vyvinie dostatok sily ako pre samotné kosenie, tak pre jazdu rýchlosťou cca 3,3 km/h . Stabilný a pevný kovový skelet je opatrený otvorom so záslepkou pre bočné vyhadzovanie. Súčasťou dodávky je aj kryt bočného vyhadzovania, ktorý umožní kosiť trávu v režime bočného vyhadzovania . Vďaka tomu je možné kosiť aj ľahko prerastenú trávu, bez toho aby sa kosačka hltila a obsluha šliapala v posekanej tráve.

Šírka záberu noža je 460 mm , nastavenie výšky zdvihu sa vykonáva pákou u ľavého zadného kolesa pre zadné kolesá a presunutím predného kolesa do príslušného otvoru v rozsahu od 25 do 75 mm. Kolesá sú samozrejme osadené na guličkových ložiskách. V normálnom režime je pokosená tráva zbieraná do 60 l textilného koša . Kôš je vybavený aerodynamickou klapkou pre jednoduchú kontrolu stavu jeho naplnenia.

Ďalšou alternatívou možnosti kosenia je tzv. mulčovanie . Mulčovacia sada, ktorá je v cene kosačky zaslepí vyhadzovací otvor skeletu do koša a vďaka špeciálnej konštrukcii noža potom dochádza k drobnému pokoseniu trávy. Tieto zvyšky potom prepadnú ku koreňom trávnika, kde tlejú a slúžia ako prirodzené hnojivo. Zaujímavosťou je, že tento mulč nezanesie trávu plsťou, naopak ju chráni pred stratou vlhkosti čím podporí jej zdravý rast.

Pohodlné polstrované madlo je možné vďaka rýchloupínaniu ľahko zložiť pre uskladnenie, alebo prepravu kosačky a je zároveň výškovo nastaviteľné.

Texty uvádzané ako popis funkcií produktov v žiadnom prípade neslúži ako návod na použitie. Pri používaní prosím postupujte v súlade s užívateľským manuálom, ktorý je súčasťou dodávky produktu.

Typ motora 4-taktný, OHV
Výkon motora 3,3 HP
Objem motora 135 cm3
Výška kosenia 25 - 75 mm
Šírka záberu 46 cm
Odporúčaná plocha 1 200 m2
Nastavenie výšky rukoväte áno
Guličkové ložiská áno
Objem koša 60 l
Hmotnosť 36,1 kg
Pojazd áno
Rýchlosť pojazdu 3,3 km/ h
Mulčovanie áno
Bočné vyhadzovanie áno
Priemer kolies 8/ 11" (203,2/ 279,4 mm)

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte zobraziť viac Kliknutím na „Pridať recenziu“ súhlasíte so spracovaním Vašej emailovej adresy prevádzkovateľom stránok - Karol Kašubjak - MAX, a so zasielaním informácií o jeho produktoch, službách a novinkách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov sú uvedené tu.